Wednesday, November 10, 2010

BONUS


lama dah tak masukkan entry aku di sini...
tak da masa ni...dah lama tak cerita pasal pisang...
semalam aku p lah jalan kat kawasan perumahan aku tinggal ni...ada aku jumpa satu gerai jual pisang goreng... pisang yang di jual tak sama yang ada kat kampungku (pisang saba) sebab dia guna pisang yang rasanya ada sedikit kelat n kadang2 manis...

di pendekkan cerita..aku pun blilah 3 ringgit...alamak punyalah sikit...tak cukup perut ku ni mau kenyang..dah aku bayar tu...aku trus bla...bila aku belek2 pisang goreng tu..tak ada sambal...so aku patah balik mau minta sambal lah ni (sambal kacang)..p masa kat gerai tu penjual kata tak da sambal tuk goreng pisang..sambal lekor ble??sos kaler merah..aku amik jer lah..manalah tau sedap kan...

sampai kat uma aku makan...pergghhh memang best..pisang goreng rasa lekor... aku tension ni..lain aku nak rasa..jadi lain plak rasanya..

tau tak apa jadi selepas tu???? jeng3.....


aku g dapur aku amik planta then mix ngan gula...lagi mantap....

sapa2 yang rasa2 mau makan sanggar pappek ngan sambal tomato.. roger aku k..kita buat reunion tuk budak tawau sambil makan sanggar pappek... pas tu ble buat kapurung..then berobbok.....

Monday, March 16, 2009

RANCANGAN REALITI NO1 MALAYSIA

  • adakah rancangan reality ini patut di berikan jolokan sebagai rancangan pencarian bakat no 1 di MALAYSIA???persoalan ini pasti akan timbul di kalangan peminat rancangan realiti pencarian bakat yang telah sedia ada di negara kita ini....
  • TRANSFORMASI..inilah yanng hangat di perkatakan pada tahun 2009 mengenai AF7..adakah ini benar???sama2lah kita menyaksikan rancangan ini bermula dr minggu pertama sampai ke peringkat akhir.....
  • saya percaya rancangan reality ini banyak membantu pelajar2 dalam meningkatkan bakat yang sedia ada....kepada pelajar2 yang terpilih..belajarlah bersungguh2 kerana ini lah peluang anda untuk menimbah ilmu di dalam akademi fantasia...
  • harapan saya pada tahun ini biarlah lahir lagi seorg bakat yang menyerlah drpd AF7...lebih gah dr AF4................

Sunday, February 1, 2009

Saturday, January 17, 2009

sabah negeri di bawah bayu


video
sabah tanah airku
negeri kita yang tercinta
pemuda pemudi semua marilah
bangunlah bersatu semua......
marilah bersama serta maju jaya..
merdeka sepanjang masa...
bersatu segala bangsa sentosa
sabah negeri merdeka......

mesti ada sudah yang lupa ngan lagu ni kan...
walau di mana kita berada janganlah lupa di mana asal usul kita k...
kepada budak2 sabah yang merantau tu...ingat2lah org di kg...
ndak dapat balik..kol pun cukuplah...

na kau tgk ko gambar sanggar tu....kepingin aku ni mau makan sanggar pappek...
lama sudah aku ndak makan ni...
susah btul mau cari pisang sabah di sini...
kemarin aku p pasar borong selangor tanya budak penjual di sana...aku tanyalah macam ni...
adeq pisang sabah ade tak??(loghat semenanjung)..agak kumpau lah aku bertanya tu kan...
adeq tu jawab "pisang ape tu abe?"...
aku jadi bengang..last aku cakaplah pisang tuk buat pisang goreng...
"ooo tu pisang abu namanya"jawab budak tu....
baru aku tau upanya nama pisang tu di sini di panggil pisang abu...sempena nama penjualnya..


Sunday, January 11, 2009

bugis food

BUGIS FOOD..............is the best food what i already eat...best...n so testy...u all outside must try it...wah...cakap english lagi aku ni...sebenarnya aku nak bgtau pada kamu semua...yang makanan bugis sangat tradisional n memang sedap...adakah anda perna dengar perkataan buras???buras ni adalh makanan yang sinonim pada hari perayaan umat islam...hari raya.........